17.08.11

Jag har funderat mycket på en sak... Det är Hollands under Edward Gal.

I mina ögon är han en gud, en onaturlig talang inom ridning och någon som jag verkligen strävar efter att rida som. Jag har alltid tyckt att han verkar så ödmjuk och så trevlig mot sina hästar, vilket en av mina gamla svenska tränare också tycker och hon är verkligen inte givmild med sådana kommentarer.

Men här nere i Tyskland har man en annan syn på honom, hans hästars rörelser, så som Totilas, anses vara onormala och att han måste ha gjort något med dem för att röra sig så...?

Jag blev helt kluven... För visst kan jag hålla med om att Totilas rör sig onormalt bra men jag har samtidigt läst i så många intervjuer om Gal att han inte fick så mycket kunder i Holland förr och hade svårt att etablera sig som en riktig toppryttare just för att han ansågs vara för mesig med sina hästar...

Hmn... Vad tror ni? Är tyskarna bara avundsjuka eller ligger det en poäng i vad de säger..?


Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag gillar inte hur Totilas rör sig. Men Gal's andra hästar rör sig ju inte så. Så jag tror inte det är hans ridning, uppfödarna pratar ju om att han rörde sig sprättigt redan som föl. Vad jag däremot inte gillar med Gal är hyperflexion/rollkuren, det ser jag inte som något mjukt och trevligt emot hästen.

Men han är oundvikligen en mkt skicklig ryttare.

2011-08-20 @ 12:37:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0